Pompoenlasagne

Benodigdheden: Voor 4 pers
2 kleine pompoenen
900 gram champignons
225 gram volkoren lasagnevellen
100 gram sjalotjes
350 milliter gecondenseerde melk
1 eetlepel verse salie
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
zout en zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil 1 pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Zet dit opzij. Snijd de uiteinden van de andere pompoen, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Vet een bakplaat licht in en schik daarop de pompoenhelften met de snijkant naar onderen. Bak in de oven tot de pompoen gaar is, dit duurt 40-45 minuten, afhankelijk van de dikte van de pompoen. Zet apart om af te koelen. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 2 knoflookteentjes toe en bak deze 10 sec. Voeg de champignons toe en 1/4 koffielepel zout. Zet het vuur hoger en bak al roerend 6 minuten. Neem de pan van het vuur, voeg de blokjes pompoen toe en zet apart. Vermeng in een middelgrote pan de gecondenseerde melk met de sjalotjes, resterende knoflook en de salie. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en neem van het vuur. Schraap het vruchtvlees uit de geroosterde pompoenhelften en prak het (verwijder de schil). Voeg dit toe aan het melkmengsel en roer tot het volledig is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook daarin de vellen lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar. Vet een ovenschaal van 23 x 33 cm in met olijfolie. Verdeel de helft van het melk-pompoen mengsel over de bodem van de schaal. Leg er 3 lasagnevellen op; snijd ze eventueel bij. Verdeel 225 gram van het champignonmengsel erover. Dek af met een dun laagje van het melk-pompoenmengsel. Herhaal deze laagjes nog twee keer: lasagnevellen, champignons, pompoen, enz. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 20 min. in de oven. Neem de folie dan weg en bak nog eens 10 min. Zet de schaal op een rooster en laat voor het serveren 10 min. rusten.
Groeten Christiaan

Gepost op Monday, 7 Nov 2011
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter