Scampi’s in fijne kreeftensaus

Benodigdheden: voor 4 personen
24 scampis
125 cl room
150 cl kreeftensoep
50 gram bakboter
1 glas cognac of whisky
peper en zout
cayenpeper

Bereidingwijze:
verwijder altijd het darmkanaal van de scampi, laat de bakboter licht kleuren en bak de scampi zo kort mogelijk. Ongeveer 2 minuten aan elke zijde. blus de pan met een glaasje cognac of whisky en flambeer dit eventueel (zelf doe ik dit altijd)
Verwarm de kreeften soep. Voeg de room er aan toe en kruid naar smaak bij met een snuifje cayennepeper en. Giet deze kreeftensaus over de scampi’s en laat eventjes sudderen (ongeveer 2 minuten) tot saus licht gebonden is.
Groeten Christiaan

Tip:
Indien u niet gewoon bent om iets te flamberen. Het is zeer eenvoudig, haal de pan van het vuur (anders kan u dampkap verbranden) giet de alcohol in de pan en steek dit aan met een aansteker.

Gepost op Sunday, 18 Apr 2010
Print dit bericht Print dit bericht

Laat een reactie achter